Utomhusaktiviteter för din hund

Medan man rastar hunden i parken finns det en massa man kan göra som att t.ex. se statusen på Euros groups.  Det finns många fördelar med att hitta på olika aktiviteter tillsammans med din hund. Förutom att det stimulerar den både fysiskt och mentalt hjälper det att stärka bandet mellan er. Många hundägare väljer att ta med hunden på en promenad några gånger i veckan. Det är givetvis ett måste att gå ut med hunden, men det finns många roliga aktiviteter att välja mellan. Istället för att endast gå samma strecka varje dag kan du hitta på nya saker att göra.

Aktiviteter du kan prova

Enligt de flesta personer så är hundar är de bästa mänskliga vännerna och genom att prova på någon av dessa aktiviteter kommer du inse varför. Det kommer stärka bandet du har med din ä hund och aktiviteterna är inte bara roliga för hunden. De kan vara lika roliga för dig som ägare.

Skapa en hinderbana

Är du kreativ som person kan du bygga en egen hinderbana. Det finns flera exempel på nätet över hur en hinderbana kan se ut, eller så kan du hitta på utseendet själv. Det behöver inte vara en stor bana med stora hinder. Det räcker med att du placerar ut några föremål du redan äger och sedan guidar du hunden genom föremålen. Använder du föremål du äger behöver du dessutom inte oroa dig för att spendera en hög med pengar.

Lek kurragömma

Kurragömma är inte bara en lek för barn. Det är också något du kan leka tillsammans med din hund. Tänk dock på att göra det i ett inhägnat område. Om du har barn i familjen kan det vara en rolig lek att utföra med hela familjen. Se till att du eller de som gömmer sig har lite hundgodis och sedan distrahera hunden medan de gömmer sig. Sedan ber du din hund att springa och leta efter de som har gömt sig.