Intelligenta hundraser

Det råder inget tvivel om att hunden är människans bästa vän. Precis som oss människor så kommer hundar i alla möjliga former, storlekar och med olika egenskaper. Vissa hundar är mer aktiva andra är mer lata. Vissa hundar är kända för att komma upp i riktigt snabb fart inom loppet av sekunder, medan andra raser är kända för att ligga på soffan.

Sen finns det även de intelligenta hundraserna, de hundraser som nästan lyckas överlista sina ägare gång på gång och som ständigt är ute efter att lära sig nya saker eller trick. I denna text kommer du att få läsa om de fem smartaste hundraserna som finns idag.

1. Border Collie – På första plats hamnar den populära hundrasen Border Collie. Hundrasen kan lära sig över hela 1000 ord och passar utmärkt som vallhund.

2. Pudel – Pudeln är otroligt smart och har därför en förmåga att lätt kunna manipulera sin ägare till att få precis som den vill. Du känner snabbt igen hunden på den krulliga eller lockiga pälsen.

3. Schäfer – På listan över Sveriges mest populära hundraser kommer schäferhunden på fjärde plats. Hundrasen är mycket självsäker och intelligent, vilket bidrar till dess mod. En stor anledning till att många hundraser inte går ihop med andra djur beror på att hunden känner en rädsla för det andra djuret. Schäferns intelligens och mod gör att den enkelt går ihop med andra djur.

4. Golden Retriever – Den glada och trevliga Golden Retrievern är en utmärkt familjehund som är mycket, mycket smart. Hunden visar stort tålamod för andra djur och barn och älskar att vara med där det händer.

5. Dobermann – Ett vanligt missförstånd är att Dobermann är en kamphund, men sanningen är att hundrasen egentligen är en brukshund. Hundrasen är stor, stark och mycket smart. Eftersom den är mycket arbetsvillig passar den utmärkt som tjänstehund.